Нискотарифната авиокомпания Wizz Air е изоставила българи на летището в Меминген,

...
Нискотарифната авиокомпания Wizz Air е изоставила българи на летището в Меминген,
Коментари Харесай

Българи зарязани 6 часа на летище в Германия

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air е изоставила българи на летището в Меминген, Германия. Полетът за София е трябвало да излети през днешния ден сутринта в 9.00 часа, само че той е тръгнал към 15.30 часа локално време, с повече от 6 часа забавяне.

За новия случай на зарязани българи на летище съобщава TravelNews. Нашенците изясняват, че не са получили информация за аргументите за закъснението, раздадени са им по едно пакетче бисквити и вода.

На борда са обяснили на пасажерите, че е имало механически проблем със самолета и по тази причина е трябвало да изчакат нов. От самолетната компания се извинили на пасажерите.

Wizz Air удостоверява, че полет W6 4340 от Меминген до София на 27 август е отсрочен с няколко часа поради извънредна техническа поддръжка на самолета, който в следствие е бил сменен с различен. Според самолетната компания всички наранени пасажери са известени за обстановката, като в това време са им препоръчани и ваучери за храни и питиета. Авиокомпанията поставя непрекъснати старания да минимализира измененията в полетния си график и да транспортира пасажерите си допустимо най-бързо до мечтаната дестинация, само че сигурността на пасажерите, екипажа и самолета остава неин главен приоритет, се допълв в позиция от превозвача.

Това е пореден проблем с Wizz Air през последните два месеца. През юли наши сънародници бяха зарязани на летищата в Катания, Бари и Франкфурт Хан.

В средата на този месец Главна дирекция " Гражданска въздухоплавателна администрация "  поиска проект за деяние от авиокомпанията с превантивни ограничения против закъсненията и анулацията на полети.

На среща сред основния шеф на Групово дело ГВА Анелия Маринова и представители на Wizz Air Hungary Ltd. стана ясно, че от началото на годината в дирекцията са получени над 500 тъжби от пасажери на Wizz Air, като над 200 от тях не са били обработени от самолетната компания.

Само през юли на интернационалните летища в България са регистрирани 38 анулирани полета, а други 69 са изпълнени с повече от два часа забавяне.

Относно необработените над 200 тъжби на пасажери представителите на самолетната компания поеха ангажимент да прегледат всички. Те обясниха, че недоволствата не са получени поради неточност в осведомителната система.

Двете страни се договориха още този месец да стартират постоянни срещи за своевременен продан на информация, както и да прегледат препоръчаните в Плана коригиращи ограничения за справяне със обстановката на летищата.

Авиокомпанията се проверява и от авиационните управляващи в Румъния.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР